Privatumo politika

Lietuvos vėjo elektrinių asociacija (LVEA) itin vertina ir saugo klientų privatumą, todėl šioje Privatumo ir slapukų politikoje aiškiai ir skaidriai pateikiame mūsų interneto svetainėje taikomus informacijos rinkimo ir naudojimo principus, taip pat ir kitą informaciją apie LVEA nuostatas ir principus užtikrinant asmens duomenų apsaugą.

 

Tvarkydami asmens duomenis vadovaujamės Europos Sąjungos Duomenų apsaugos reglamento Nr. 2016/679, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, kitų susijusių teisės aktų reikalavimais bei kontroliuojančių institucijų nurodymais.

 

Kas mes esame?

Mūsų tinklalapio adresas yra: http://lvea.lt

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra:
Lietuvos vėjo elektrinių asociacija (LVEA)
M. K. Čiurlionio g. 4, LT-03104 Vilnius. +370 52 42 7086
[email protected]
+370 52 42 7086
Įmonės kodas: 300090246
PVM kodas: ne PVM mok.

Kokius asmeninius duomenis mes renkame ir kodėl tai darome?

Kontaktų formos

Svetainėje turite galimybę atsiųsti mums žinutę. Jūsų kreipimosi duomenis (temą, vardą, pavardę, el. pašto adresą, žinutės turinį) tvarkome norėdami sureaguoti ir atsakyti į Jūsų užklausą. Šių duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – Jūsų sutikimas su mumis susisiekti.

Slapukai (Cookies)

Kad svetainė tinkamai veiktų, į Jūsų įrenginį įrašome mažas duomenų rinkmenas, vadinamas slapukais.  Tą patį daro dauguma interneto svetainių.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė gali tam tikrą laiką „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, IP adresą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), o Jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose. Slapukai taip pat padeda surinkti statistinę informaciją apie svetainės lankomumą.

Slapukai įrašomi tik jeigu Jūs iššokančiame svetainės pranešime patvirtinate savo sutikimą, išskyrus būtinuosius ir techninius slapukus, kurie reikalingi mūsų paslaugoms teikti.

 

Būtinieji slapukai:

Padeda atvaizduoti Jums interneto svetainės turinį Jūsų įrenginyje. Jų pagalba užtikrinamas būtinasis interneto svetainės funkcionalumas. Būtinieji slapukai yra būtini tinkamam interneto svetainės veikimui. Be jų negalima sudaryti galimybės visapusiškai naudotis mūsų interneto svetaine.

Pavadinimas Galiojimo laikas Aprašymas
PHPSESSID Slapukas yra su atsitiktiniu unikaliu numeriu arba raidžių / skaičių eilute. Slapukas galioja iki darbo sesijos pabaigos. Slapukas yra skirtas svetainės funkcionalumui realizuoti.Jis nustato, kad esate tas pats asmuo, o ne naujas lankytojas. Jis nekaupia jokių Jūsų asmeninių duomenų.

Jei turite paskyrą ar prisijungėte prie mūsų tinklalapio, mes sukuriame:

Pavadinimas Galiojimo laikas Aprašymas
wordpress_test_cookie Slapukas galioja iki darbo sesijos pabaigos. Naudojamas patikrinti, ar naršyklė palaiko slapukų įrašymą. Slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos.
wordpress_[hash] Slapukas galioja iki darbo sesijos pabaigos. Vartotojo paskyros „Secure ID” slapukas, naudojamas paskyros saugumui užtikrinti. Slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos.
wordpress_logged_in_[hash] Prisijungimo slapukai galioja 2 dienas. Jei Jūs pažymite pasirinkimą „Prisiminti mane“, Jūsų prisijungimo slapukas galios 2 savaites. Kai atsijungiate iš savo paskyros, prisijungimo slapukai ištrinami. Skirtas atpažinti prisijungusį vartotoją sesijos metu. Slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos.
wp-settings-[hash],wp-settings-time-[hash] Slapukas galioja 1 metus. Naudojamas tinklapio struktūros personalizavimui pagal vartotoją. Slapukai nesaugo jokios asmeninės informacijos.

 

Slapukų naudojimo teisinis pagrindas – mūsų teisėti interesai užtikrinti svetainės funkcionalumą.

Techniniai slapukai

Techniniai slapukai užtikrina, kad Jums davus sutikimą to nereikės daryti pakartotinai kiekvieną kartą Jums besilankant mūsų interneto svetainėje ar mobiliojoje aplikacijoje.

Pavadinimas Galiojimo laikas Aprašymas
cookie_notice_accepted Galioja 1 metus Slapukas užtikrina, kad Jums davus sutikimą to nereikės daryti pakartotinai kiekvieną kartą Jums besilankant mūsų interneto svetainėje. Slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos. Šis slapukas nėra įjungiamas, iki kol nepateikiate sutikimo.

Slapukų naudojimo teisinis pagrindas – mūsų teisėti interesai užtikrinti techninį svetainės funkcionalumą.

Iš kitų tinklalapių įkeltas turinys – slapukai

Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapių įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas.

Šie tinklalapiai gali rinkti duomenis apie Jus, naudoti slapukus (Cookies), trečiųjų šalių sekimo paslaugas ir stebėti Jūsų veiksmus su įkeltu turiniu, įskaitant ir tuos atvejus, kai turite paskyrą ir esate prisijungęs prie minėtų tinklalapių (YouTube, Google, Facebook, Twitter, Pinterest ir pan.)

YouTube

Vaizdo įrašus įterpiame iš mūsų oficialaus YouTube kanalo, naudodami YouTube sustiprinto privatumo režimą.

Šiuo režimu Jūsų kompiuteryje gali būti įtaisyti slapukai, kai spustelėsite YouTube vaizdo įrašų leistuvą, bet žiūrint įterptus vaizdo įrašus sustiprinto privatumo režimu YouTube nesaugos informacijos, pagal kurią būtų galima nustatyti vartotojo tapatybę.

Šie slapukai galioja 10 metų.

Slapukų pavyzdys: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE

YouTube privatumo politika čia

Google

Su Google maps susiję slapukai naudojami parodyti patogų žemėlapį ir nurodytas vietas.

Šie slapukai galioja 10 metų.

Slapukų pavyzdys: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF

Google privatumo politika čia

Facebook

Naudojame slapukus mūsų sąveikai su Facebook socialiniu tinklu suasmeninti.

Šie slapukai galioja 5 metus.

Slapukų pavyzdys: act,locale, lu, datr, csm

Facebook privatumo politika čia

Pinterest

Pinterest privatumo politika čia

Kaip galima valdyti slapukų nustatymus?

Slapukus galite valdyti ir per savo naudojamos naršyklės nustatymus pasirinkdami, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos – ištrinti. Slapukų galite atsisakyti bet kuriuo metu ištrindami slapukus iš savo naršyklės, kurioje jie yra įdiegti. Slapukų valdymo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės. Norėdami daugiau sužinoti, kaip tvarkyti ar pašalinti Jūsų naršyklėje įdiegtus slapukus, apsilankykite Jūsų naudojamos naršyklės interneto puslapyje arba peržiūrėkite trumpą instrukciją populiariausioms naršyklėms čia: Chrome; Mozilla, Edge; Safari; Opera.

Su kuo mes dalinamės Jūsų duomenimis?

Jūsų duomenis visada laikome saugiai ir reikalaujame, kad tai užtikrintų visi mūsų partneriai ir paslaugų teikėjai, kurie turi prieigą prie Jūsų duomenų.
Jūsų duomenis gali peržiūrėti:
– svetainės turinio talpinimo tiekėjai
– rinkodaros paslaugų tiekėjai
– projekto vystymo komanda

Mailchimp

Naujienlaiškiams užsakyti ir siųsti naudojamės Mailchimp naujienlaiškių platforma.

Daugiau informacijos rasite Mailchimp privatumo politikoje.

Kaip ilgai mes saugome Jūsų duomenis?

Duomenis, kurių tvarkymui būtinas Jūsų sutikimas arba gali būti pareikštas nesutikimas, nustojame tvarkyti šiais tikslais po Jūsų sutikimo atšaukimo (nesutikimo pareiškimo).

Statistiniais Google Analytics įrankiais ir kitų slapukų pagalba surinkta informacija paprastai naudojama iki 3 metų.

Jei išsiunčiate užklausimus per kontaktų formas, duomenys keliauja į [email protected] kurie saugomi iki administratoriaus peržiūrėjimo bei atsakymo į paklausimą.

Jūsų teisės

Jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, galite reikalauti gauti duomenų eksporto failą su visais asmeniniais duomenimis, kuriuos mes turime apie Jus, įskaitant ir tuos, kuriuos pats mums pateikėte. Jūs taip pat galite reikalauti, kad mes ištrintume visus mūsų turimus Jūsų asmeninius duomenis. Galite kreiptis į asmens duomenų valdytoją. Šie abu reikalavimai negalioja duomenims, kuriuos mes privalome išsaugoti pagal įstatymą administraciniams, teisiniams ar saugumo tikslams (pvz., sąskaitos-faktūros, sutartys ir pan).

Kaip galima ištrinti savo duomenis?

Informavus el. paštu [email protected] duomenis ištinsime per 30 d.d.

Kaip galima ištaisyti savo duomenis?

Informavus el.paštu [email protected] duomenis ištaisysime per 30 d.d.

Kaip galima pateikti skundą?

Informavus el. paštu [email protected] atsakysime į skundą per 30 d.d.

Kaip galima sužinoti, kokius duomenis apie mane saugote?

informavus el. paštu [email protected] atsakysime per 30 d.d.

Kokias duomenų apsaugos procedūras mes naudojame?

Jūsų Asmens duomenys tvarkomi atsakingai ir saugiai. Nustatydami asmens duomenų tvarkymo priemones, taip pat duomenų tvarkymo metu, įgyvendiname tinkamas teisės aktuose nustatytas duomenų apsaugos technines ir organizacines priemones, skirtas apsaugoti Jūsų tvarkomus asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, sugadinimo, pakeitimo, praradimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

LVEA darbuotojai yra raštiškai įsipareigoję trečiosioms šalims neatskleisti ir neplatinti darbo vietoje gaunamos informacijos apie bendrovės klientus, įskaitant ir LVEA.lt svetainės lankytojus.

Asmens duomenų saugumo priemonės nustatomos atsižvelgiant į rizikas, kurios kyla tvarkant asmens duomenis.

Kokias svetainės apsaugos procedūras mes naudojame?

Slaptažodžio saugumo vadovas
Jis skatina, kad visi, turintys prieigą prie savo paskyros, naudotų tvirtus slaptažodžius. Be to, siekiama laikytis OWASP 10 saugumo standarto.

Reguliuojamų veiklos sričių informacija
Jei manote, kad Jūsų teisės į privatumą buvo pažeistos,galite pateikti skundą Valstybinei asmens duomenų inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas [email protected]

Kaip sužinoti apie šios politikos pakeitimus?
LVEA privatumo ir slapukų politiką, apie esminius pakeitimus informuosime paskelbdami pranešimą interneto svetainėje Lvea.lt

Atnaujinta 2018-10-30