Naujienos

,,Luminor“ bankas tapo LVEA nariu: tikisi prisidėti prie sektoriaus augimo

2022-05-31

Vėjo energetikos sektoriaus dalyvius vienijanti Lietuvos vėjo elektrinių asociacija (LVEA) toliau auga. Nepriklausomos asociacijos narių gretas papildė ,,Luminor“ bankas. Iki šiol daugiausiai su saulės elektrinių vystytojais ir projektais dirbęs bankas žengia žingsnį į vėjo energetikos sektorių. Pasak „Luminor“ atstovų, atsinaujinančių išteklių energetikos projektai tampa vis svarbesnė banko veiklos dalis.

,,Prisijungimas prie aktyvios vėjo energetikos sektoriaus bendruomenės mums tikrai svarbus: mus visus vienija tas pats tikslas – švari atsinaujinanti energetika, kuri itin reikalinga Lietuvai, Europai ir visam pasauliui. Taigi esame pasirengę kartu žengti energetikos sektoriaus transformacijos keliu – į žalesnę, tvaresnę energetiką“, – sako „Luminor“ banko verslo bankininkystės vadovas Jonas Urbonas.

LVEA direktorė Urtė Daškevičiūtė džiaugiasi nuolatine asociacijos plėtra ir sako esanti tikra, kad ,,Luminor“ banko prisijungimas ne tik dar labiau sustiprins asociacijos pozicijas, bet ir bus naudingas LVEA nariams. Tapęs LVEA nariu, „Luminor“ bankas sieks tapti ne tik potencialiu vėjo energetikos projektų finansuotoju, bet ir su vėjo energetikos sektoriaus dalyviais dalinsis savo žiniomis, patarimais.

,,Kaip finansinis patarėjas, visuomet stengiamės savo partnerius lydėti nuo pirmųjų žingsnių, taip pat ketiname elgtis ir vėjo energetikos projektuose. Norime vystymo procese kylančius iššūkius su partneriais pasitikti ir ieškoti geriausių sprendimų kartu. Tikime, kad mūsų komandos profesinės žinios pasitarnaus LVEA nariams kuriant švaresnę aplinką“, –  sako J. Urbonas.

LVEA šiuo metu vienija 41 narį. ,,Luminor“ bankas tikisi, kad tapęs gausios ir aktyvios LVEA  dalimi atsidurs sektoriaus epicentre, kur galės jausti nuolatinį pulsą, vienas pirmųjų sužinoti naujienas ir efektyviai siekti bendro tikslo – švarios aplinkos, kurios pagrindas yra atsinaujinanti energetika.

„Luminor“ yra pirmaujantis nepriklausomas bankas Baltijos šalyse ir trečias pagal dydį finansinių paslaugų tiekėjas regione. Bankas aptarnauja asmenų, šeimų ir verslo finansinius poreikius. Kaip ir jų namų rinkos – Estija, Latvija ir Lietuva – „Luminor“ komanda yra jauna, dinamiška ir žvelgianti į ateitį.

LVEA nariais yra per 60 proc. Lietuvos vėjo energetikos rinkoje veikiančių energijos gamintojų, investuotojų, įrangos ir komponentų gamintojų, paslaugų teikėjų. Asociacijos narės – verslo įmonės, siekiančios prisidėti prie vėjo energetikos plėtros šalyje. Dalyvaudamos asociacijos veikloje jos bendradarbiauja ir teikia vieningą ekspertinę poziciją valstybės institucijoms, vysto tarptautinius ryšius, operatyviai reaguoja į vėjo energetikos sektoriaus aktualijas ir kartu sprendžia kylančius iššūkius.

Tapti LVEA nariu labai paprasta. Asociacijos nariu gali būti tiek Lietuvos, tiek ir kitų valstybių organizacijos ar fiziniai asmenys, vykdantys su vėjo energetikos sektoriumi susijusią veiklą. Norint prisijungti prie asociacijos pakanka raštu pateikti laisvos formos prašymą asociacijos direktorei ir sumokėti stojamąjį mokestį. Sprendimas dėl narystės yra priimamas artimiausiame Tarybos posėdyje.